måndag 22 augusti 2011

TUNISIEN 2011

Hemma igen efter en vecka i paradiset!, verkligen, resan har vart helt fantastiskt underbar!!!!

Tunisien levererade helt klart, veckan bjöd på, sol och värme hela dagarna förutom 5 sekunder på onsdag morgon.., massa bad i pool och hav dag som natt, flera timmar av skratt, många bus och lurigheter, underbart folk och massa massa annat!!

Jag kommer absolut inte att få med allt i mitt inlägg men för min egen skull så kommer jag ändå att skriva en hel del minnesvärda saker från resan, tex. så har jag och Jenni gjort en regellista med saker man ska tänka på för sin utlandsresa och saker vi vart med om, den är lång men har du tid läs den också, den kan nog bjuda på skratt och kanske även något du själv kan tänka på när du ska ut och resa, annars kika bilderna och läs det du orkar, men som sagt detta inlägg kommer direkt från hjärtat och kan vara något oförståligt, haha

Men vi gör väl som vanligt och börjar från början men avresa....

Fredag 12 Augusti

Var det dags att lämna ett ganska kallt Sverige för att åka till Tunisien med min kära Jennifer, planet gick 23.55 från Landvetter.På planet hamnade vi på samma rad som två pojkar, Jimmie och Viktor, det började bra med att Jenni fastnade med sin väska i Viktors bälte (som han sedan inte tog av sig på lång lång tid), inte nog med det så somnade Viktor och han satt ytterst, detta precis innan jag var tvungen att gå på toa, så jag var tvungen att väcka honom och allt blev bara så kul!! Det visade sig sedan att dessa två killar skulle bo på samma hotell som oss, alltså (Hotell Sandra club i Hammamet), vad vi inte kunde ana på planet var alla roliga saker vi sedan hittade på med dom under resan... men mer om de kommer...Framme i Tunisien och värmen!!Efter en galen busstur var vi framme vid hotellet, och vårt underbara rumKlockan var närmare 5 på morgonen och solen hade börjat stiga, innan vi kröp ner för ett par timmars sömn!!

Vi vaknade sedan på Lördag morgon till denna vackra synGick upp, åt frukost, tog solstolar och hade en underbar dag i solen...Det blev käk på kvällen och Show sen var vi helt slut och somnade ganska tidigt!!

Söndag!!!

Vi ställde klockan vid 8 och gick upp, kände oss ganska utvilade och en ny solig och varm dag väntade!

På kvällen åt vi god mat och spelade sedan kort med våra "nice guys" Jimmie och Viktor, jag och Jenni råkade tyvärr förlora och det innebar ett dopp i poolen med kläderna på...Måndagen innebar som vanligt härliga bad, vacker strand, värme, sol och roligt folk!!Som ni nog har förstått innehöll dagarna sol och bad och allt var bara för bra för att vara sant, man gick runt som i en dröm värld, inte ens nu när jag kollar igenom bilderna kan jag förstå att vi fick vara med om detta härliga...Tisdagen såg alltså nästan lika dan ut som tidigare dagar men när kvällen närmade sig hände lite oväntade saker, killarna skulle till stan på kvällen och kom för att fråga om vi ville med, vi var inte klara och kände att vi inte hann så vi stannade kvar på hotellet, killarna bad oss passa deras rumsnyckel medan dom var borta och de gjorde vi såklart!!
Vi kom då på att vi såklart måste gå till deras rum och kika, inte nog med de kom vi även på massa störda grejer vi skulle göra på deras rum, så under kvällsmaten planerade vi alltihop och gick sedan för att fixa de hela.. vi skratta hela tiden och hade så kul, här kommer lite bilder från våra "hyss"

Det vi gjorde på rummet var

1. La ett par rosa trosor på sängen
2. La ett stort palmblad på sängen
3. Tog ner en tavla och satte på nattduksbordet
4. La två godisar på deras kuddar
5. Skrev "nice guys" på deras spegel
6. La en lapp med texten "girls just want to have fun" i Jimmies bok
7. Ställde Jennis högt vibrerande mobil på 8.00 och la i lådan i nattduksbordet och en lång toapappersbit med texten "nu får det vara slut med sovmornarna"

På kvällen kom killarna till oss för att hämta sin nyckel, helt ovetande om våra bus gick dom till sitt rum, vi gick efter och ställde oss utanför deras dörr för att höra dom upptäcka alla grejer och skrattade för fullt, det gjorde även vi och kände oss väldigt stolta över att vi lyckats!! men i och med detta hade vi även startat "kriget" mella oss och the "nice guys"...

En bild från den roliga club-dansen som vi dansade varje dag..Vatten-aerobic som scooby höll i varje dag klockan 12

Så redan på onsdagen, efter ännu en dag med sol och bad kom hämnden, helt oväntat, vi hade vart på stranden alla fyra och kom sedan tillbaka till poolen och avnjöt de sista soltimmarna där, vi hade väldigt kul och var allmänt störda allihop, med solglasögon tagning, blöta handdukar, oväntade pool-dopp, luriga blickar och massa annat.. när vi sedan skulle gå upp till rummen för att fixa oss hittar jag och Jenni inte vår rumsnyckel, vi tänker direkt, de är killarna.. så vi går till deras rum och mer eller mindre anklagar dom för att ha tagit vår nyckel, dom ser luriga men oskyldiga ut och säger att dom absolut inte tagit den och att dom ska hjälpa till och leta, dumma som vi är går på allt ihop och går i halv panik och letar efter nyckeln, frågar i receptionen och så.. Hittar ingen nyckel.. efter ett tag ropar Jenni att Viktor hittat nyckeln under en solstol, och allt är frid och fröjd och ja och Jenni är glada och tackar killarna för hjälpen och ber även om ursäkt för att vi anklagat dom.. denna ursäkt var något vi sedan ångrade direkt när vi kom upp till vårt rum och ser att de hänger toapapper lite överallt, våra väskor har bytt plats, de står något över båda våra speglar, soptunnan står upp och ner, de ligger två vattenflaskor på våra huvudkuddar med en liten smile på målad med rosa nagellack och vår stora trä tavla/vägg dekoration (Per) ligger mitt på sängen.Vi känner oss såå blåsta och förstår inte alls när dom kan ha hunnit göra allt detta, vi skrattar och diskuterar händelsen och efter en bra stund av funderingar inser vi att Viktor har vart uppe på vårt rum och gjort detta medan Jimmie hjälpte oss att leta efter nyckeln, och plötsligt föll alla bitar på plats.. Allt va väldigt kul och killarna blev förlåtna när dom senare sen kom med drinkar till oss, de va ju trots allt vi som började, tur att vi alla var lika störda och spelade på samma nivå;)

Onsdagskvällen ägnades sedan åt fest, drinkar, "ölspel" clubdans, discodans, nattdopp, foton m.m verkligen lyckad kväll...Trots den sena onsdagskvällen kämpade vi oss upp redan vid 8 på Torsdagsmorgonen, möttes av en balkong som vart på fest..Sedan väntade sista heldagen i Tunisien...

Eftersom killarna spelar hockey tog dom med oss till Hammamets egna ishall, sedan gick vi en runda på stan tillsammans
På fredagen hann vi med några timmar i solen, innan vi packade väskan och åkte mot flygplatsen i tunisien.........:(Resan var som sagt helt otroligt bra på alla sätt, vi är såååå nöjda, bästa och underbaraste resan!!! Är så glad att vi valde att åka och att vädret var perfekt, att havet och stranden var vackrare än någonsin, att vi träffade så många roliga människor, att vi hade sååå mysigt rum och att vi var lediga och bara kunde njuta av allt detta!!

Vill först och främst tacka bästa Jennifer för resesällskapet, vill såklart även tacka Viktor och Jimmie för alla roliga och trevliga stunder med er, ett sista tack till alla härliga som jobbade på hotellet, Scooby, Pingu, Majros, Sergio, Båtsman, Speedy, Nidahl, Ali, Bilen och ni andra..

Jag kommer att antingen senare idag eller imorgon publicera min och Jennis egna reseregler... kika gärna på dom också när dom kommer..

Så länge tackar jag för mig och hoppas ni i alla fall fått en liten inblick av vår vecka i Tunisien...

Puss från Malin

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart att läsa, jag har ju även den Stora äran att höra dig berätta och som vi skrattat åt allt ni varit med om. Vilken härlig resa ni haft. Det är ett litet mirakel att ni kom hem, ni kunde lätt missat både bussen och planet. Tur jag inte visste allt då hade jag varit orolig på riktigt, hahaaaaaa! Ni är så söta och Goa tjejer och fulla av bus. Kram mami